Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en extra avocado en aubergine

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Eggplant

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

40 g

Cranberry chutney

3 piece

Wholewheat tortilla

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

10 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories884 kcal
Energy (kJ)3700 kJ
Fat66.3 g
Saturated Fat24.3 g
Carbohydrate31.9 g
Sugar24.9 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein29.1 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in halve manen.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Halloumi bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een derde koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de slamix en zonnebloempitten doorheen.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat, avocado, aubergine en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de chutney van ui en cranberry.
  • Meng de groenten die niet meer in de wrap passen met de sla en serveer erbij.