Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus

Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus

met witte kaas, couscous en amandelen

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

175 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten93.6 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels16.1 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Roosteren
2

Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel twee bakplaten.

Saus maken
3

Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.

Couscous wellen
4

Breng het water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen. 

Afmaken
5

Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop. Besprenkel met de yoghurtsaus en verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de overige verse kruiden, de gezouten amandelen en de eventuele overige citroenpartjes.