Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
75 g
Falafel
(May be present Mustard, Soy, Gluten)
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Eggplant
⅓ piece
Lemon
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
10 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
175 milliliters
Water
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.
Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel twee bakplaten.
Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.
Breng het water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen.
Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop. Besprenkel met de yoghurtsaus en verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de overige verse kruiden, de gezouten amandelen en de eventuele overige citroenpartjes.