Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus
Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus

Falafel en geroosterde groenten met yoghurtsaus

met witte kaas, couscous en amandelen

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Sesame
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Eggplant

⅓ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

175 milliliters

Water

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3402 kJ
Calories813 kcal
Fat34.1 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate93.6 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein27.7 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Roosteren
2

Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel twee bakplaten.

Saus maken
3

Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.

Couscous wellen
4

Breng het water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen. 

Afmaken
5

Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop. Besprenkel met de yoghurtsaus en verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de overige verse kruiden, de gezouten amandelen en de eventuele overige citroenpartjes.