Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten50.1 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels13.5 g
Eiwitten39.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de aardappelen terug toe aan de pan.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de courgette in staafjes van 5 cm.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette en de oregano 5 - 7 minuten.
  • Roer, wanneer de courgette gaar is, de spinazie erdoor. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de burger toe en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.
  • Haal de burger uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet apart.
Puree maken
3
  • Blus de ui af met de witte balsamicoazijn. Houd op middelhoog vuur warm tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door.
  • Roer de groenepestokaasblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden.
  • Schep de courgette en spinazie erbovenop. Serveer met de ui en de burger.