Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

50 g

Pesto cheese cubes

(Contains Milk)

250 g

Potatoes

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

50 g

Spinach

(May be present Celery)

⅓ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3498 kJ
Calories836 kcal
Fat50.1 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate51.5 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein39.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de aardappelen terug toe aan de pan.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de courgette in staafjes van 5 cm.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette en de oregano 5 - 7 minuten.
  • Roer, wanneer de courgette gaar is, de spinazie erdoor. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de burger toe en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.
  • Haal de burger uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet apart.
Puree maken
3
  • Blus de ui af met de witte balsamicoazijn. Houd op middelhoog vuur warm tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door.
  • Roer de groenepestokaasblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden.
  • Schep de courgette en spinazie erbovenop. Serveer met de ui en de burger.