Family: ≤25 min - beef - noodles - use EID: mix van gesneden spitskool en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Family: ≤25 min - beef - noodles - use EID: mix van gesneden spitskool en broccoli

and meatballs in a sweet Asian sauce

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Brede rijstnoedels

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten66.2 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten29.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden.
  • Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.