Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

100 gram

Gesneden spitskool

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Hello Umami

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2864 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels10.9 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. 
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui met de spitskool, afgedekt, 4 - 5 minuten.
Noedels koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de broccoli 1 - 2 minuten.
  • Voeg de noedels toe en kook nog 4 - 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water. 
  • Besprenkel met de overige zonnebloemolie en schep goed om. Bewaar apart.
  • Voeg de Hello Umami en het gehakt toe aan de pan met groenten. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur.
Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus, de sojasaus en de ketjap manis toe (zie Tip).
  • Roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan geen sojasaus, maar voeg later toe naar smaak tijdens het serveren.

Serveren
4
  • Voeg de noedels en broccoli toe aan de koekenpan en roer goed door.
  • Serveer de roerbak over borden en garneer met de gefrituurde uitjes.