Farfalle met spinazie-preisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

met groene pesto, rode peper en parmigiano reggiano

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3135 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels9.2 g
Eiwitten26 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano.

Farfalle koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper (s) 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Spinazie toevoegen
4

Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de geraspte parmigiano reggiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano reggiano.