Farfalle met spinazie-preisaus
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

met groene pesto, rode peper en parmigiano reggiano

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

100 g

Spinach

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3135 kJ
Calories749 kcal
Fat37.3 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate74.5 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein26 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano.

Farfalle koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper (s) 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Spinazie toevoegen
4

Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de geraspte parmigiano reggiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano reggiano.