Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Leek
¼ piece
Red chili pepper
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
90 g
Farfalle
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)
100 g
Spinach
40 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano.
Kook de farfalle, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper (s) 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de geraspte parmigiano reggiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano reggiano.