Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree

Het gekruide gehakt barst van de smaken! Cayennepeper, kummel en kardamom, ze maken van dit gehaktbrood een restaurantwaardige creatie.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1.5 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Bloemkool

75 gram

Spruiten

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

3 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

250 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

30 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Mosterd

0.12 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5655 kJ
Energie (kcal)1352 kcal
Vetten76 g
waarvan verzadigd34.2 g
Koolhydraten104.4 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels21.2 g
Eiwitten57.6 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de Parmigiano Reggiano. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Rasp 1 1/2 mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng in een kom het gehakt met de panko, Parmigiano Reggiano, rozemarijn en de helft van de ui. Voeg per persoon: 30 ml melk, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed het in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en smeer in met 1/2 el roomboter per persoon. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie, schep het braadvet over het gehaktbrood en bak nog 15 - 25 minuten in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de bloemkool.

Groenten voorbereiden
3

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool 5 minuten in de pan. Giet daarna af en voeg toe aan een ovenschaal. Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 3/4 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Halveer de spruiten, voeg toe aan de grote kom en meng met de dressing.

Groenten roosteren
4

Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Verdeel de spruiten over een kant van een bakplaat met bakpapier. Rooster de spruiten 25 - 30 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood. Meng de bloemkool met de kookroom, oude kaas, de helft van de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Bak de bloemkool de laatste 15 - 20 minuten mee naast de spruitjes in de oven. 

Koken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in dezelfde pan. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur en bak de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en per persoon: 50 ml water en 1/8 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de saus in 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Serveren
6

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de uienjus.