Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus
Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree

Het gekruide gehakt barst van de smaken! Cayennepeper, kummel en kardamom, ze maken van dit gehaktbrood een restaurantwaardige creatie.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ sprig

Fresh rosemary

1.5 pinch

Nutmeg

250 g

Cauliflower

75 g

Brussels sprouts

150 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

3 slice

Bacon

40 g

Cooking cream

(Contains Milk)

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

40 g

Onion chutney

250 g

Potatoes

Not included in your delivery

30 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Olive oil

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

0.12 piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5655 kJ
Calories1352 kcal
Fat76 g
Saturated Fat34.2 g
Carbohydrate104.4 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber21.2 g
Protein57.6 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan
Oven Dish
Aluminum Foil
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de Parmigiano Reggiano. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Rasp 1 1/2 mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng in een kom het gehakt met de panko, Parmigiano Reggiano, rozemarijn en de helft van de ui. Voeg per persoon: 30 ml melk, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed het in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en smeer in met 1/2 el roomboter per persoon. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie, schep het braadvet over het gehaktbrood en bak nog 15 - 25 minuten in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de bloemkool.

Groenten voorbereiden
3

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool 5 minuten in de pan. Giet daarna af en voeg toe aan een ovenschaal. Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 3/4 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Halveer de spruiten, voeg toe aan de grote kom en meng met de dressing.

Groenten roosteren
4

Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Verdeel de spruiten over een kant van een bakplaat met bakpapier. Rooster de spruiten 25 - 30 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood. Meng de bloemkool met de kookroom, oude kaas, de helft van de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Bak de bloemkool de laatste 15 - 20 minuten mee naast de spruitjes in de oven. 

Koken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in dezelfde pan. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur en bak de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en per persoon: 50 ml water en 1/8 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de saus in 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Serveren
6

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de uienjus.