topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en een frisse salade

Fish & chips komt uit Groot-Brittanië waar frietjes dus chips heten. Maar hoe noemen ze chips daar dan? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Koolvishaasje

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3379 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.4 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Groenten snijden
2

Snijd de romaine sla grof. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer en wortel.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de romaine, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts de eieren met een vork in een ander diep bord. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko, tot hij helemaal bedekt is.

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als het bruist kun je gaan bakken.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.