Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

met broccolini en geschaafde amandelen

Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccolini

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

10 gram

[Plantaardige] roomboter

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3731 kJ
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels6.6 g
Eiwitten37.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.

Vulling bereiden
2

Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg per persoon: 100 ml water, 1 tl mosterd en de kookroom toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.

Ovenschotel maken
3

Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Amandelen roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
5

Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan en stoof de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg extra water toe als je merkt dat de pan droog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl citroenzest, peper en zout.

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Serveren
6

Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden. Serveer met een citroenpartje per persoon.