Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Wortel
40 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Broccolini
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
10 gram
[Plantaardige] roomboter
10 gram
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.
Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg per persoon: 100 ml water, 1 tl mosterd en de kookroom toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.
Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan en stoof de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg extra water toe als je merkt dat de pan droog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl citroenzest, peper en zout.
Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden. Serveer met een citroenpartje per persoon.