Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
130 g
Fish medley: salmon, cod & pollock
(Contains Fish)
½ piece
Garlic
½ piece
Leek
1 piece
Carrot
40 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
⅓ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
100 g
Broccolini
⅓ sachet(s)
Dried thyme
¼ piece
Lemon
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
10 g
[Plant-based] butter
10 g
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.
Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg per persoon: 100 ml water, 1 tl mosterd en de kookroom toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.
Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan en stoof de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg extra water toe als je merkt dat de pan droog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl citroenzest, peper en zout.
Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden. Serveer met een citroenpartje per persoon.