Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis
Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

met broccolini en geschaafde amandelen

Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Milk
Wheat
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

½ piece

Garlic

½ piece

Leek

1 piece

Carrot

40 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Broccolini

⅓ sachet(s)

Dried thyme

¼ piece

Lemon

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

10 g

[Plant-based] butter

10 g

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories892 kcal
Energy (kJ)3731 kJ
Fat54.4 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate56 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein37.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.

Vulling bereiden
2

Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg per persoon: 100 ml water, 1 tl mosterd en de kookroom toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.

Ovenschotel maken
3

Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Amandelen roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
5

Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan en stoof de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg extra water toe als je merkt dat de pan droog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl citroenzest, peper en zout.

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Serveren
6

Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden. Serveer met een citroenpartje per persoon.