topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion burritos met kip

Fusion burritos met kip

met zoete Aziatische saus, sperziebonen en spitskool

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Allergenen :
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

75 gram

Sperziebonen

100 gram

Gesneden spitskool

¼ bosje(s)

Bosui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2986 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten92.4 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels14.3 g
Eiwitten34.3 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie

Instructies

Koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Kook ruim water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Kook de rijst 7 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg dan de sperziebonen toe en kook nog 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip 3 - 4 minuten.
  • Voeg de spitskool en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten.
Mengen
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng de rijst en de zoete Aziatische saus met de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de rijst en groenten.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
  • Rol de tortilla's op en verdeel over de borden.