Garnalen in gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in gember-limoendressing

Garnalen in gember-limoendressing

met gewokte broccoli, spitskool, rijst en pinda's

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Pinda's
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten22.7 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels9.6 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool (zie Tip). Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Kook de broccoli en spitskool dan niet, maar bak ze alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.

Dressing maken
3

Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de gehakte pinda's toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.