Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
200 g
Sweetheart cabbage & broccoli
(May be present Celery)
1 teaspoon
Fresh ginger
½ piece
Lime
10 g
Salted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
¼ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
1 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
2 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool (zie Tip). Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Kook de broccoli en spitskool dan niet, maar bak ze alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.
Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de gehakte pinda's toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.