Garnalen in gember-limoendressing
Garnalen in gember-limoendressing

Garnalen in gember-limoendressing

met gewokte broccoli, spitskool, rijst en pinda's

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Family
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Peanuts
Soy
Wheat
Crustaceans
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

200 g

Sweetheart cabbage & broccoli

(May be present Celery)

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

¼ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2803 kJ
Fat22.7 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate84 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein27.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Bowl
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool (zie Tip). Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Kook de broccoli en spitskool dan niet, maar bak ze alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.

Dressing maken
3

Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Voeg de gehakte pinda's toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.