Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander

Vandaag een Chinese kool in je box! Heb jij niet alle Chinese kool gebruikt? Verwerk de rest dan in een soep of salade, voor gemakkelijke vitamines bij de lunch!

Allergenen :
Tarwe
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Chinese kool

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

80 gram

Garnalen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2827 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.4 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de Chinese kool in dunne repen.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Garnalen bakken
2

Kook de noedels en de wortel 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water. De noedels en de wortel mogen afkoelen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg in de laatste minuut de honing toe. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de overige knoflook, rode peper en de gember 1 - 2 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de noedels, de wortel, de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl sojasaus en 1 tl vissaus toe en bak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg op het einde naar smaak toe.

Serveren
4

Hak de verse koriander grof. Verdeel de noedels met de groenten en garnalen over de borden. Garneer met de verse koriander.