Vandaag een Chinese kool in je box! Heb jij niet alle Chinese kool gebruikt? Verwerk de rest dan in een soep of salade, voor gemakkelijke vitamines bij de lunch!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Red chili pepper
1.25 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
¼ piece
Chinese cabbage
200 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
80 g
Shrimp
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
2.5 g
Fresh coriander
1.5 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de Chinese kool in dunne repen.
Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook de noedels en de wortel 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water. De noedels en de wortel mogen afkoelen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg in de laatste minuut de honing toe. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de overige knoflook, rode peper en de gember 1 - 2 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de noedels, de wortel, de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl sojasaus en 1 tl vissaus toe en bak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg op het einde naar smaak toe.
Hak de verse koriander grof. Verdeel de noedels met de groenten en garnalen over de borden. Garneer met de verse koriander.