Voor dit gerecht is de oven je beste vriend - hij doet al het werk voor je, alleen de vis bak je in de pan. De bloemkool, die je kruidt met komijn en lekker krokant roostert, kun je in plaats van in roosjes ook in de vorm van een steak snijden. Het is niet erg als de bloemkool tijdens het roosteren wat donkere plekjes krijgt, de smaak wordt daardoor juist lekker nootachtig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Bloemkool
2 tl
Gemalen komijnzaad
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Zeebaarsfilet met huid
(Bevat Vis)
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de bataat in een ovenschaal met de rode peper, de ongepelde hele knoflooktenen, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 30 – 35 minuten in de oven en schep halverwege om.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer 3 cm en snijd de steel in blokjes.
Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gemalen komijn en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bloemkool 20 – 22 minuten met de bataat mee in de oven, of tot de bloemkool gaar is. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de helft van de citroen in parten en pers de andere helft uit. Meng in een kleine kom ½ tl citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie tot een dressing. Haal, als de bataat klaar is, de zachte knoflooktenen uit de ovenschaal en plet ze met een vork. Meng de knoflook naar smaak door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Bak de zeebaars 1 – 2 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak nog 1 minuut op de andere zijde.
Verdeel de pittige bataat, de zeebaars en de bloemkool over de borden. Besprenkel de bloemkool met de dressing. Serveer met een partje citroen.