Gebakken zeebaars met pittige bataat
Gebakken zeebaars met pittige bataat

Gebakken zeebaars met pittige bataat

Met geroosterde bloemkool en komijn

Voor dit gerecht is de oven je beste vriend - hij doet al het werk voor je, alleen de vis bak je in de pan. De bloemkool, die je kruidt met komijn en lekker krokant roostert, kun je in plaats van in roosjes ook in de vorm van een steak snijden. Het is niet erg als de bloemkool tijdens het roosteren wat donkere plekjes krijgt, de smaak wordt daardoor juist lekker nootachtig.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Zoete aardappel

½ unit

Rode peper

2 unit

Knoflookteen

200 g

Bloemkool

2 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ unit

Citroen

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat40 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate72 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber12 g
Protein27 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Baking Sheet
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de bataat in een ovenschaal met de rode peper, de ongepelde hele knoflooktenen, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 30 – 35 minuten in de oven en schep halverwege om.

Bloemkool snijden
2

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer 3 cm en snijd de steel in blokjes.

Bloemkool in de oven
3

Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gemalen komijn en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bloemkool 20 – 22 minuten met de bataat mee in de oven, of tot de bloemkool gaar is. Schep halverwege om.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de helft van de citroen in parten en pers de andere helft uit. Meng in een kleine kom ½ tl citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie tot een dressing. Haal, als de bataat klaar is, de zachte knoflooktenen uit de ovenschaal en plet ze met een vork. Meng de knoflook naar smaak door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Zeebaars bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Bak de zeebaars 1 – 2 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak nog 1 minuut op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel de pittige bataat, de zeebaars en de bloemkool over de borden. Besprenkel de bloemkool met de dressing. Serveer met een partje citroen.