Voor dit gerecht is de oven je beste vriend - hij doet al het werk voor je, alleen de vis bak je in de pan. De bloemkool, die je kruidt met komijn en lekker krokant roostert, kun je in plaats van in roosjes ook in de vorm van een steak snijden. Het is niet erg als de bloemkool tijdens het roosteren wat donkere plekjes krijgt, de smaak wordt daardoor juist lekker nootachtig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Zoete aardappel
½ unit
Rode peper
2 unit
Knoflookteen
200 g
Bloemkool
2 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ unit
Citroen
1 unit
Zeebaarsfilet met huid
(Contains Fish)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de bataat in een ovenschaal met de rode peper, de ongepelde hele knoflooktenen, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 30 – 35 minuten in de oven en schep halverwege om.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer 3 cm en snijd de steel in blokjes.
Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gemalen komijn en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bloemkool 20 – 22 minuten met de bataat mee in de oven, of tot de bloemkool gaar is. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de helft van de citroen in parten en pers de andere helft uit. Meng in een kleine kom ½ tl citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie tot een dressing. Haal, als de bataat klaar is, de zachte knoflooktenen uit de ovenschaal en plet ze met een vork. Meng de knoflook naar smaak door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Bak de zeebaars 1 – 2 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak nog 1 minuut op de andere zijde.
Verdeel de pittige bataat, de zeebaars en de bloemkool over de borden. Besprenkel de bloemkool met de dressing. Serveer met een partje citroen.