Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus

Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus

met sperziebonen, wortel en jasmijnrijst

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Gesneden ui

75 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

60 gram

Pindasaus

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3480 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.2 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af.

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, sperziebonen, wortel en per persoon 1 el water toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten. Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, voor de gezondheid van je huid, haar en nagels en voor een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Gehaktballetjes bakken
3

Halveer ondertussen de rundergehaktballen. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de satésaus toe aan de koekenpan met de gehaktballen. Roer alles goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken.

Tip: Voeg eventueel 1 tl sambal per persoon toe, of kies naar smaak voor meer of minder sambal.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast. Schep de gehaktballetjes met saus erbovenop.