De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Chopped onion
75 g
Jasmine rice
150 g
Pre-cut green beans & diced carrot
3 piece
Beef meatballs with Thai herbs
60 g
Peanut sauce
10 milliliters
Ketjap manis
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Garlic
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af.
Verhit ondertussen per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, sperziebonen, wortel en per persoon 1 el water toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten. Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, voor de gezondheid van je huid, haar en nagels en voor een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Halveer ondertussen de rundergehaktballen. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de satésaus toe aan de koekenpan met de gehaktballen. Roer alles goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken.
Tip: Voeg eventueel 1 tl sambal per persoon toe, of kies naar smaak voor meer of minder sambal.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast. Schep de gehaktballetjes met saus erbovenop.