De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Half-om-halfgehakt
25 gram
Panko paneermeel
20 gram
Zwarte-olijventapenade
0.52 stuk(s)
Ei
20 gram
Serranoham
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Tomaat
3 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
⅓ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Aubergine
¼ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
4 ml
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
15 gram
Parmigiano Reggiano DOP
15 ml
Basilicumcrème
¼ el
Extra vierge olijfolie
2 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.
Tip: Om een half ei toe te voegen kluts je eerst een heel ei en voeg je vervolgens de helft van het geklutste ei toe aan het gehakt.
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het tarwebroodje in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.
Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie. Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met het tomatenmengsel.
Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de buffelmozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.