Gehaktbrood met serranoham en bruschetta
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Beef-pork mince

25 g

Panko breadcrumbs

20 g

Black olive tapenade

0.52 piece

Egg

20 g

Serrano ham

200 g

Potatoes

1 piece

Tomato

3 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

½ piece

White bread roll

⅓ piece

Courgette

¼ piece

Eggplant

¼ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

15 g

Parmigiano Reggiano DOP

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1541 kcal
Energy (kJ)6446 kJ
Fat105 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate85 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein58 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Tip: Om een half ei toe te voegen kluts je eerst een heel ei en voeg je vervolgens de helft van het geklutste ei toe aan het gehakt.

Frieten maken
2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Bruschetta maken
3

Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het tarwebroodje in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

Groenten bakken
4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Mengen
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie. Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met het tomatenmengsel.

Serveren
6

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de buffelmozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.