Gemarineerde steak met sjalottensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde steak met sjalottensaus

Gemarineerde steak met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en mayonaise met truffelaroma

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Pikante uienchutney

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4569 kJ
Energie (kcal)1092 kcal
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten38.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Kleine steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Snijd de puntpaprika in repen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Frieten bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, puntpaprika en cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Steak bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de gemarineerde steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de frieten met de mayonaise met truffelaroma over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over de steak. Serveer met de ovengroenten.