Gemarineerde steak met sjalottensaus
Gemarineerde steak met sjalottensaus

Gemarineerde steak met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en mayonaise met truffelaroma

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Tags:
Family
Allergens:
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Shallot

40 g

Onion chutney

250 g

French fries

½ piece

Romano pepper

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

65 g

Red cherry tomatoes

25 g

Truffle-style mayonnaise

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

50 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4569 kJ
Calories1092 kcal
Fat64.2 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate81.8 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein38.2 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Small sauce pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Snijd de puntpaprika in repen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Frieten bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, puntpaprika en cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Steak bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de gemarineerde steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de frieten met de mayonaise met truffelaroma over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over de steak. Serveer met de ovengroenten.