Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
½ piece
Shallot
40 g
Onion chutney
250 g
French fries
½ piece
Romano pepper
100 g
Cauliflower florets
(May be present Celery)
65 g
Red cherry tomatoes
25 g
Truffle-style mayonnaise
⅓ sachet(s)
Dried thyme
1 tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
0.13 piece
Low sodium beef stock cube
50 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de groenten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Snijd de puntpaprika in repen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Kook de bloemkoolroosjes 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, puntpaprika en cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de gemarineerde steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Verdeel de frieten met de mayonaise met truffelaroma over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over de steak. Serveer met de ovengroenten.