Gepaneerde mozzarella met gegrilde aubergine en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gepaneerde mozzarella met gegrilde aubergine en courgette

met gebakken aardappelparten

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.52 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3453 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten60.5 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten26.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Vergiet
Keukenpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 cm.

3

Meng in een grote kom de knoflook met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de aubergine en courgette over een bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten met de balsamicodressing. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine en courgette 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.

4

Haal de mozzarella uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Kluts in een ander diep bord 1/2 ei per persoon los. Meng in een derde diep bord de panko met de oregano, peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella door in de lengte. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door de panko.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de mozzarella 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.

6

Verdeel de gepaneerde mozzarella over borden. Verdeel de rucola ernaast en serveer de gegrilde courgette en aubergine op de rucola. Serveer met de aardappelparten.