Gepaneerde mozzarella met gegrilde aubergine en courgette

Gepaneerde mozzarella met gegrilde aubergine en courgette

met gebakken aardappelparten

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

0.52 piece

Egg

(Contains Egg)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

¼ sachet(s)

Dried oregano

½ piece

Garlic

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

⅓ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Flour

1 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3453 kJ
Calories825 kcal
Fat51.7 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate60.5 g
Sugar9 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein26.7 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Colander
Paper Towel

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 cm.

3

Meng in een grote kom de knoflook met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de aubergine en courgette over een bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten met de balsamicodressing. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine en courgette 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.

4

Haal de mozzarella uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Kluts in een ander diep bord 1/2 ei per persoon los. Meng in een derde diep bord de panko met de oregano, peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella door in de lengte. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door de panko.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de mozzarella 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.

6

Verdeel de gepaneerde mozzarella over borden. Verdeel de rucola ernaast en serveer de gegrilde courgette en aubergine op de rucola. Serveer met de aardappelparten.