Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Met een frisse salsa van romatomaat, verse citroensap en olijfolie

Tofu heeft van zichzelf niet heel veel smaak. Door het te roken krijgt het een wat specifiekere smaak, die lekker is in combinatie met de groene asperges en de frisse tomatensalsa. De verse basilicum en de citroen geven een lekkere frisse smaak aan de tomatensalsa.

Allergenen :
Selderij
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Roodschillige aardappelen

200 gram

Groene asperges

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Mini-romatomaten

¼ stuk(s)

Citroen

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Gerookte tofu

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Koekenpan
Rasp

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges
3

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

bak de asperges 8 - 10 minuten rondom
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Scheur de basilicum klein. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, basilicum, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de gerookte tofu in de lengte tot 2 plakken. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de gerookte tofu 1 ½ minuten aan elke kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de gerookte tofu, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de asperges met de overige citroenrasp. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.