Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa
Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Met een frisse salsa van romatomaat, verse citroensap en olijfolie

Tofu heeft van zichzelf niet heel veel smaak. Door het te roken krijgt het een wat specifiekere smaak, die lekker is in combinatie met de groene asperges en de frisse tomatensalsa. De verse basilicum en de citroen geven een lekkere frisse smaak aan de tomatensalsa.

Allergens:
Celery
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Roodschillige aardappelen

200 g

Groene asperges

¼ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Mini-romatomaten

¼ unit

Citroen

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Gerookte tofu

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2469 kJ
Calories590 kcal
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate51 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges
3

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

bak de asperges 8 - 10 minuten rondom
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Scheur de basilicum klein. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, basilicum, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de gerookte tofu in de lengte tot 2 plakken. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de gerookte tofu 1 ½ minuten aan elke kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de gerookte tofu, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de asperges met de overige citroenrasp. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.