Geroosterde bloemkool met champignonsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde bloemkool met champignonsaus

Geroosterde bloemkool met champignonsaus

met parmigiano reggiano en aardappelpartjes

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

250 gram

Bloemkool

2 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde paddenstoelen

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

15 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3641 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.4 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de parten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Draai de aardappel parten halverwege om.

Bloemkool bakken
2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Meng de bloemkool in dezelfde kom met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Verdeel de laatste 5 minuten de geraspte parmigiano reggiano over de bloemkoolroosjes.

Snijden
3

Bereid de paddenstoelenbouillon. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelenmix grof door. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten glazig. Verhoog het vuur en voeg de paddenstoelenmix toe. Bak 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut.

Saus maken
5

Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de kookroom toe en roer door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus ongeveer 5 minuten inkoken. Wanneer de gewenste dikte is bereikt dek de pan af en laat koken tot de bloemkool en aardappelen gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde bloemkoolroosjes en de aardappelparten over de borden en serveer met de romige champignonsaus. Garneer met de bladpeterselie.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.