Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. De vis is door zijn zachtheid geschikt om te stoven. De koolvis krijgt een volle smaak omdat hij zich voedt met kleine vissen als haring, sprot en garnalen. De koolvis uit jouw box wordt gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Vleestomaat

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

1 tl

Gemalen komijnzaad

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)553 kcal
Energie (kJ)2314 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de tomaat in blokjes.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Leg de koolvis op de groenten.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui, helft van de knoflook, paprikapoeder en tomaat 3 minuten op laag vuur. Leg vervolgens de koolvis op de groenten, breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en stoof 15 minuten op laag vuur.

3

Bereid ondertussen de bouillon en hak de peterselie fijn.

Roerbak de peen.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de peen, overige ui, overige knoflook, rode peper en komijn 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de couscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, haal de pan van het vuur en laat afgedekt 5 minuten staan. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de couscous en gestoofde koolvis met tomatensaus over de borden en bestrooi met de peterselie.