De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. De vis is door zijn zachtheid geschikt om te stoven. De koolvis krijgt een volle smaak omdat hij zich voedt met kleine vissen als haring, sprot en garnalen. De koolvis uit jouw box wordt gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Vleestomaat
1.5 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 tl
Gemalen komijnzaad
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
175 ml
Groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui, helft van de knoflook, paprikapoeder en tomaat 3 minuten op laag vuur. Leg vervolgens de koolvis op de groenten, breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en stoof 15 minuten op laag vuur.
Bereid ondertussen de bouillon en hak de peterselie fijn.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de peen, overige ui, overige knoflook, rode peper en komijn 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de couscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, haal de pan van het vuur en laat afgedekt 5 minuten staan. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de couscous en gestoofde koolvis met tomatensaus over de borden en bestrooi met de peterselie.