Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus
Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. De vis is door zijn zachtheid geschikt om te stoven. De koolvis krijgt een volle smaak omdat hij zich voedt met kleine vissen als haring, sprot en garnalen. De koolvis uit jouw box wordt gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland.

Allergens:
Fish
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Vleestomaat

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

175 milliliters

Groentebouillon

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories553 kcal
Energy (kJ)2314 kJ
Fat15 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de tomaat in blokjes.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Leg de koolvis op de groenten.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui, helft van de knoflook, paprikapoeder en tomaat 3 minuten op laag vuur. Leg vervolgens de koolvis op de groenten, breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en stoof 15 minuten op laag vuur.

3

Bereid ondertussen de bouillon en hak de peterselie fijn.

Roerbak de peen.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de peen, overige ui, overige knoflook, rode peper en komijn 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de couscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, haal de pan van het vuur en laat afgedekt 5 minuten staan. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de couscous en gestoofde koolvis met tomatensaus over de borden en bestrooi met de peterselie.