Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Chinese kool
1 tl
Gemalen kaneel
½ tl
Gemalen kurkuma
20 gram
Gele rozijnen
(Bevat Sulfiet)
12.5 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.
Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda’s en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan zodat al het vocht opgenomen kan worden. Schep tussendoor een keer om.
Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.