Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember

Allergenen :
Sulfiet
Pinda's
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Chinese kool

1 tl

Gemalen kaneel

½ tl

Gemalen kurkuma

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

12.5 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2941 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.

3

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.

6

Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda’s en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan zodat al het vocht opgenomen kan worden. Schep tussendoor een keer om.

7

Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.

8

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.