The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1.5 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
1 unit
Tomaat
¼ unit
Chinese kool
1 teaspoon
Gemalen kaneel
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
20 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
12.5 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.
Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda’s en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan zodat al het vocht opgenomen kan worden. Schep tussendoor een keer om.
Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.