Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember

Allergens:
Sulphites
Peanuts
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

1 unit

Tomaat

¼ unit

Chinese kool

1 teaspoon

Gemalen kaneel

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

20 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

12.5 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories703 kcal
Energy (kJ)2941 kJ
Fat21 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate91 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl
Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.

3

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.

6

Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda’s en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan zodat al het vocht opgenomen kan worden. Schep tussendoor een keer om.

7

Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.

8

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.