Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
20 gram
Pesto genovese
50 gram
Spinazie
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kipfilet
75 gram
Sperziebonen
25 gram
Doperwten
¼ stuk(s)
Courgette
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een deel in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en per persoon 1/2 el groene pesto per persoon toe. Roer goed door.
Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook, afgedekt, nog 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten.
Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de courgettelinten, doperwten, de sperziebonen de rest van de spinazie in de saladekom met de dressing.
Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij.