Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
20 g
Green pesto
50 g
Spinach
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
1 piece
Chicken breast
75 g
Green beans
25 g
Fresh peas
¼ piece
Courgette
1.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een deel in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en per persoon 1/2 el groene pesto per persoon toe. Roer goed door.
Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook, afgedekt, nog 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten.
Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de courgettelinten, doperwten, de sperziebonen de rest van de spinazie in de saladekom met de dressing.
Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij.