Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pesto-aardappeltjes, groene salade en hazelnoten

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

20 g

Green pesto

50 g

Spinach

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Chicken breast

75 g

Green beans

25 g

Fresh peas

¼ piece

Courgette

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories885 kcal
Energy (kJ)3704 kJ
Fat43 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate73 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein45 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Oven Dish
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een deel in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasvulling maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en per persoon 1/2 el groene pesto per persoon toe. Roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Bonen en erwten koken
4

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook, afgedekt, nog 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de courgettelinten, doperwten, de sperziebonen de rest van de spinazie in de saladekom met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij.