Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade

Je vult de runderschnitzel met een tapenade van zwarte olijven, kappertjes en knoflook. De runderschnitzel komt uit het deel van de koe waar ook de kogelbiefstuk uit gesneden wordt. Er zijn een minimaal aantal ingrediënten toegevoegd aan het rundvlees. Op ons blog leggen we dit uit!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Gedroogde oregano

250 gram

Aardappelen

100 gram

Runderschnitzel

40 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3293 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken van ½ cm dik, snijd de gele paprika in repen en de tomaat in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Giet de dressing over de groenten in de ovenschaal.
2

Maak een dressing van de knoflook, rode peper, oregano, helft van de olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Meng in een ovenschaal met bakpapier de aubergine, gele paprika en tomaat samen met de dressing. Bestrooi met peper en zout en bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

3

Was ondertussen de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten.

Bak de aardappelparten.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelparten, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en voeg indien nodig extra olijfolie toe. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met zout.

Rol het vlees op.
5

Bestrijk de runderschnitzel met de olijventapenade. Rol het vlees op en zet vast met een prikker. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rolletjes in 2 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Serveer de runderrolletjes met de aardappelen en de groente.
6

Serveer de gevulde runderrolletjes met de gebakken aardappelen en gegrilde groenten.