Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Eggplant
90 g
Gigli
100 g
Spinach
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
25 g
Greek-style cheese
(Contains Melk (inclusief lactose))
50 g
Organic crème fraîche
10 g
Salted almonds
¼ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesamzaad)
½ tablespoon
Flour
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Meng de aubergineblokjes in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraîche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.
Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de aubergine en witte kaas. Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.