Green goddess salade met parelcouscous en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Green goddess salade met parelcouscous en burrata

Green goddess salade met parelcouscous en burrata

met komkommer en basilicum

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Spinazie

5 gram

Vers basilicum

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Citroen

¼ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2672 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten41.9 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten19.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en breng aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Giet af indien nodig en roer de korrels los met een vork. 
  • Laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de spitskool eventueel fijner.
  • Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Pers de citroen uit.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Dressing maken
3
  • Pel de knoflook.
  • Snijd de spinazie grof.
  • Voeg aan een hoge kom de knoflook, spinazie, sjalot, het basilicum en per persoon: 1 el citroensap, 1/2 el mayonaise en 2 el extra vierge olijfolie toe en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg aan een saladekom de parelcouscous, komkommer, spitskool en de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer voorzichtig de burrata.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer elk bord met 1/2 burrata.
  • Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie en eventueel extra citroensap.