Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse krulpeterselie & basilicum
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
½
Tomatenpuree
85 gram
Orzo
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.
Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.