Griekse stijl orzo met garnalen
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ piece

Eggplant

1 piece

Tomato

5 g

Fresh curly parsley & basil

⅓ sachet(s)

Dried oregano

½

Tomato paste

85 g

Orzo

50 g

Feta

(Contains Milk)

80 g

Shrimp

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories672 kcal
Energy (kJ)2812 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate75 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.

Orzo koken
3

Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Garnering snijden
4

Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.