Griekse stijl orzo met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en peterselie

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

½

Tomatenpuree

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

80 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2890 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten27.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grillpan of koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 175 ml groentebouillon per persoon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en bak de orzo 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de aubergine en 1 tl gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.
Orzo koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe.
  • Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant.
  • Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop.
  • Garneer met de feta en de basilicumreepjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?