Griekse stijl orzo met garnalen
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en peterselie

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

½ piece

Eggplant

1 piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Dried oregano

½

Tomato paste

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

80 g

Marinated shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2890 kJ
Calories691 kcal
Fat30.7 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate71.5 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein27.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid 175 ml groentebouillon per persoon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en bak de orzo 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de aubergine en 1 tl gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.
Orzo koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe.
  • Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant.
  • Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop.
  • Garneer met de feta en de basilicumreepjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?