Griekse stijl orzo met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met witte kaas en peterselie

Je bewaart je aubergines het beste op een koele en donkere plaats die rond de 15 graden is. Dus liever niet in de koelkast maar juist in een koele kelder of voorraadkast.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

½

Tomatenpuree

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2780 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12.8 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grillpan of koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de gedroogde oregano en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten.

Orzo koken
3

Voeg de tomaat, de peterselie, de tomatenpuree en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Garnering snijden
4

Snijd de witte kaas in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg garnalen en de overige knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Leg de garnalen erop en besprenkel met het bakvet uit de pan. Garneer met de witte kaas en het basilicum.