Griekse stijl orzo met garnalen
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met witte kaas en peterselie

Je bewaart je aubergines het beste op een koele en donkere plaats die rond de 15 graden is. Dus liever niet in de koelkast maar juist in een koele kelder of voorraadkast.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Milk
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

½ piece

Eggplant

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

⅓ sachet(s)

Dried oregano

½

Tomato paste

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2780 kJ
Calories664 kcal
Fat26.5 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein29.5 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine, de gedroogde oregano en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten.

Orzo koken
3

Voeg de tomaat, de peterselie, de tomatenpuree en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Garnering snijden
4

Snijd de witte kaas in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg garnalen en de overige knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Leg de garnalen erop en besprenkel met het bakvet uit de pan. Garneer met de witte kaas en het basilicum.