Groene curry met garnalen en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, broccoli en sperziebonen

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2844 kJ
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels8.8 g
Eiwitten25.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. 
  • Kook de rijst en de sperziebonen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten garen
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook en ui 1 minuut.
  • Voeg de spitskool, broccoli, kokosmelk, currykruiden en 5 ml vissaus per persoon toe (zie Tip).
  • Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.