Groene curry met garnalen en rijst
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, broccoli en sperziebonen

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

½ piece

Red onion

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

75 g

Green beans

150 g

Sweetheart cabbage & broccoli

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Green curry spices

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

90 milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories680 kcal
Energy (kJ)2844 kJ
Fat30.9 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate71.1 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein25.1 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan with lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. 
  • Kook de rijst en de sperziebonen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten garen
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook en ui 1 minuut.
  • Voeg de spitskool, broccoli, kokosmelk, currykruiden en 5 ml vissaus per persoon toe (zie Tip).
  • Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.