Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

De Chinese kool zorgt voor een Oosterse twist

Curry’s. Ze zijn er in verschillende soorten en smaken. Waarom wij voor deze groene curry hebben gekozen? Omdat er heel veel kruiden in zitten, waardoor dit gerecht superlekker wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld groene pepers, maar ook gember, koriander, komijn, kurkuma en limoenblad in de currypasta verwerkt.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Choisam

75 ml

Kokosmelk

100 gram

Chinese kool

50 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Verwijder de steelaanzet van de choisam.
2

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de Chinese kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg na 8 minuten de choisam toe.
4

Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 8 minuten de choisam toe en breng op smaak met sojasaus en peper.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 4 minuten. Giet af en laat uitstomen. Voeg toe aan de wok of hapjespan met curry.

Bak de kabeljauwfilet.
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de noedels en kabeljauwfilet over de borden.